Vores hjerne er tosset – Ifølge forskerne er lidelsen tinnitus 100 % selvbedrag

Kender du en, der har tinnitus (hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html), ved du, at det ik’ er en sjov ting. Lidelsen tinnitus er ved at være ret almindelig, og symptomerne er ik’ paradis.

Naturligvis ka man anvende et høreapparat. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til indelukkethed. For hvordan kan du være smilende og gå ud i verden hver dag, hvis det konstant føles som om et godstog kører igennem dine øregange? Muligvis ka’ høreapparater lindre det lidt. Jeg håber, at tinnitus springer mig over.

Mange forklarer tinnitus som ustoppelig migræne! Ifølge de, der har tinnitus, forekommer der åbenbart en skarp lyd helt inde i øret, også selvom der slet ikke kommer nogle lyde ud i rummet. Ofte er det problematisk at forstå for de personer, der ikke selv har prøvet det – en som mig.

Forskere er blevet overbeviste om, at problemet udelukkende skyldes intensiv indbildningsevne… Træls tinnitus kan kureres – endelig! Det viser sig, at hørecentret i hjernen tilsyneladende kan programmeres om, sådan at tonen udebliver. Uden tvivl en genial behandling, på grund af, at den sådan set bedrer den ramte for den skrækkelige, men fiktive tone i hjernens forskellige områder. En alt andet end reel hyletone, som har fået al for meget hensyn men ikke føles særlig fiktiv.

Det er ikke en spøg. Tinnitus er desværre ret almindeligt, men forskere er nu overbeviste om, at lidelsen skyldes ren indbildning. Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Jeg håber, at tinnitus springer mig over… Skulle jeg engang bliver bange for, om jeg er blevet ramt af tinnitus, tror jeg, at jeg vil prøve at overtale det væk igen. Kan man tænke det frem, burde man også kunne tænke tinnitussen ud af hjernen igen…

Tinnitus giver ringen, hylen og brummen for ørerne! For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Gå væk tinnitus – væk væk væk.