Virksomhedsnavne, der er nemme at huske – Mathiesen A/S

Vil du gerne starte din egen virksomhed op, som bl.a. Mathiesen A/S (http://www.proff.dk/firma/mathiesen-as/roskilde/engroshandel/13502092-1/), og ved du ej, hvad for et navn virksomheden skal have? Her kommer fem fortræffelige råd om firmanavne.

Først og fremmest skal firmanavnet være let at komme i tanke om, og af den årsag skal det helst ej være langt. Virksomhedsnavne bestående af ét ord, som eksempelvis Mathiesen A/S, el. to, som bl.a. Lars Mathiesen A/S eller Mathiesens Bøger A/S, er nemme at komme i tanke om. Et virksomhedsnavn som fx Jens Mathiesen & Thomas Nielsens Hvidevarer A S er for langt og af den årsag for besværligt at huske.

Firmanavnet skal for det andet være let at sige. Et ord som Mathiesen A/S kan alle sige, grundet at ordet er et helt normalt dansk efternavn, mens et langt eller kompliceret ord el. et fremmedord er svært for visse personer at udtale, hvilket desuden kan bidrage til, at virksomhedsnavnet bliver besværligt at komme i tanke om.

Virksomhedsnavnet skal for det tredje lyde godt. En del folk vælger et engelsk virksomhedsnavn, da de synes, at det lyder bedre såvel som mere prof. Hvad enten du vælger britisk, dansk eller muligvis et tredje sprog som dit firmanavn, så er det betydeligt, at virksomhedsnavnet klinger fortræffeligt. Du kan blandt andet spørge din familie plus dine venner hvad de synes om virksomhedsnavnet.

For det fjerde må virksomhedsnavnet gerne sige noget ift. dig og virksomheden. Du kan eksempelvis bruge dit fornavn eller efternavn eller et ord, der fortæller noget om dit selskab, som med eksemplet Mathiesen A/S såvel som Mathiesens Møbler A/S.

Du kan for det femte vælge at have nogle ord el. et motto knyttet til dit virksomhedsnavn, som beretter noget ifm. dit selskab. Det kan for eksempel være ”Byens bedste biler” som efterfølgende ord til Mathiesens Biler A/S.