Uheldigvis har den gamle fået en dårlig hørelse

Jeg gætter på, at far sikkert har fået en lidelse kaldet tinnitus, og han har desuden fået en nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydopfattelse, du kan have i ørerne, på trods af at der ej kommer lyd ind i øret udefra. Min far gengiver det som, at det suser i hans øre. Det har stået på i ret lang tid, og det bliver formentlig værre og værre. Det er rigtig difficilt for mig, for han har altid været den person, der lagde sit øre til, hvis jeg gerne ville af med noget, som var sket. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse længere, derimod en nedsat hørelse, har vi ikke pludret så meget sammen, og jeg har brug for det.

Jeg gætter på, at årsagen til, at min far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af for meget støj, for han er forhenværende tømrer og brugte ikke høreværn. Der menes, at lidelsen tinnitus grunder sig på destruerede hårceller i det indvendige øre, sandsynligvis også på grund af en støjskade. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er trommeslager, at han ikke må glemme at anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til lægen på mandag, som vil bedømme hans hørelse. Vedkommende vil formentlig henvise ham til en høreklinik, som skal lave en grundig undersøgelse af hans hørelse. Herefter overvejes der, om et høreapparat er løsningen på problemet.

Man kan få adskillige uidentiske høreapparater, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive justeret, så det passer til høreproblemet. Mit gæt er, at min farmand skal have et høreapparat, som sidder bag øret. Disse høreapparater er bestående af 2 bestanddele; apparatet selv bag dit øre og en lille lydslange, som leder lyden ned til en øreprop i øregangen og så ind til trommehinden. De nævnte høreapparater bruges til mennesker med slemme hørenedsættelser samt til personer, der selv skal kunne tilpasse lyden. Man bestemmer selv, om man vil behandles og tage imod høreapparatet omkostningsfrit ved de officielle høreklinikker, eller om man kunne tænke sig en økonomisk ydelse til at købe høreapparatet hos en ordentlig privatejet høreklinik eller hos forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det sejt, at det kan tages imod helt omkostningsfrit hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres patienter.

Som sagt har far haft et støjende job, og det var jo strengt taget nødvendigt at gøre brug af et høreværn, er far et eksempel på, da for meget støj nemlig kan give dig høreskade. Jeg har hørt, at cirka tres % af dem, som har et job i et støjende miljø, ej benytter høreværn/musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg tror virkelig, at han også får et høreproblem, hvis han ikke snarest muligt begynder at bruge et musikerhøreværn, imens han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>