Uden tvivl er det hyggeligt at bære fastelavnskostumer!

I kultur er det kutyme, at de unge på deres sidste dag som folkeskoleelever iklæder sig sidste skoledag kostumer, & kaster med godter til de små klassetrin. Dét er naturligvis for at celebrere, at den tvungne tid på skolebænken er overstået. Både piger og drenge går meget op i dét, & anvender flere uger på at udkåre de helt fejlfrie sidste skoledag kostumer. På mit udannelsesteds sidste skoledag var jeg på efterskole, & sidste skoledag faldt derfor sammen med, at mit rejse sammen nåede sit slutpunkt. Mine sindstemninger bevægede derfor om at vi var tvunget til at blive adskilt fra rare bedstevenner, og vi tænkte ergo slet ik på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil nu når alt kommer til alt vedkende mig, at jeg ik attrår at iklæde mig hverken fastelavnskostumer eller karnevalskostumer. på andre folkeskoler!

Min morfar tænker tilbage på, at jeg som lille dreng ret godt elskede at klæde mig ud i fastelavnskostumer, men som jeg blev ældre, mistede jeg passionen for dét. Alle jeg kender kan virkelig erkende dét spøjse i dét, men af eller anden årsag, har jeg ej siden jeg var lille interesseret mig for karnevalskostumer. & dét er derfor heller ej usædvanligt, at jeg dukker op som den sørgeligst udklædte iklædt de mindst originale fastelavnskostumer! Og jeg er udmærket klar over, at dét er gråt og kedeligt, når alle andre indbudte har gjort noget ud af det. & virkelig ingen nyder at være den grå mus, så for fremtiden investerer jeg i karnevalskostumer, som overhovedet ikke er kedelige…