Svampegummi, kantlister & gasfjeder – Hvad består de af…?

Omend det ikke er et faktum, som man ofte render rundt & spekulerer på, fylder en så enkel ting som gummi reelt overraskende meget i vores hverdag. På en daglig basis anvender vi faktisk mange brugsgenstande, der er lavet af materialet gummi – derunder f.eks. gummistropper, kantlister + gummimåtter.

Materialet gummi kunne dog ydermere anvendes til genstande, som ej helt så bruger, men som ikke desto mindre er af væsentlig betydning. Det kunne eksempelvis dreje sig om svampegummi, gummiplader eller en gasfjeder.

Netop derfor er gummi et rigtig anvendeligt & faktisk aldeles uundværligt råprodukt. I hvilket materiale kunne vi ellers lave kantlister? & på hvilken måde skulle industrien kunne manifakturere gummiplader, gummimåtter + gummistropper, hvis ej gummi fandtes?

Blandt materialets største styrker er desuden dens åbenlyse funktionalitet. Materialet gummi kan jo nemlig både laves bøjeligt og ubøjeligt og kan dermed bruges til talrige uensartede genstande. Gummistropper er fx bøjelige, & af den årsag skal de produceres af gummi, som er fleksibelt. Gummiplader + kantlister er derimod produceret af ufleksibelt gummi, som ikke i lige så høj grad kan bøjes.

Såfremt du igen bruger hvad enten gummiplader eller en gasfjeder, vil du eventuelt tænke over, at et ganske betragteligt antal af de ting, som vi mennesker anvender på daglig basis, reelt er fremstillet af hårdt eller blødt gummi, selvom det nu ikke er mange, der bemærker det.