Sandblæsning el. glasblæsning – hvad for en slibning vil være det bedste vi kan gøre for vores gamle familieøse?

Øsen trænger til en grundig slibning. Jeg og kæresten tænkte en del over, hvad man bør vælge af slibning og bag efter undersøgt differencen mellem glasblæsning og sandblæsning. Kæresten og jeg har læst på en privat homepage, at glasblæsning kan forstås som en form for sandblæsning, men at glasblæsning er en slibning der bliver praktiseret med små perler af glas i . I modsætning til en sandblæsning skulle glasblæsning ikke være hvæssende men mere gøre over fladen ensartet. Når jeg læser det kommer jeg i tvivl, om hvorvidt sådan et stk glasblæsning måske er nok.

Undertegnedes fætter Sonny stillede spørgsmålet, om hvorvidt Kæresten og jeg overvejer at spendere på en en prof autosliber der kan udføre den slibning eller om kæresten og jeg planlægger at ordne det selv. Jeg googlede en smule for at få vejledning ifm at udføre sandblæsning og glasblæsning selv, men jeg har ik’ riiigtig modet til at starte op på dét arbejde. Undertegnede er sandelig ikke byens sande håndværkstype. Og på en af de bilwebsider der tilbyder tips til at klare sandblæsning selv, læste vi, at du ligefrem kan risikere at fræse familiedytten ud af facon, og at blæsnuningen tilsviner abnormt betydeligt. Og jo, det ville da sagtens ske, at det bliver udfaldet, hvis jeg prøver en hjemme glasblæsning. Så vil jeg hellere betale for et styks professionel slibning.

Efter den slibning er udført må dytten have ny maling. Og der er vi sandelig ik’ så enige om valg af farve. Må det være den klassiske sølv eller sort, eller hvad med et styks fræk rød eller orange. Det vil vi diskutere videre i mens vi indsamler pris på sandblæsning. Så kan kæresten og jeg se, hvem af os som kommer vindende ud af den debat.