Persienner el. markise skal der bruges penge på

Spritnye gulvtæpper vil jeg snart få, så jeg har overvejet at bruge penge på sisaltæpper. Jeg vil tillige gerne have markise eller persienner til stuevinduet, på grund af at lyset udefra plager mine øjne. Gardiner har jeg her pt., dog vil jeg ikke trække dem for, hver eneste gang det er solskinsvejr, grundet at der kommer til at blive så dystert. Dermed vil jeg anskaffe enten markise el. persienner, idet jeg skal bruge penge på sisaltæpper og så videre. Jeg kan dog ikke vælge imellem en markise plus persienner. Jeg besøgte min mor her den anden dag, der havde persienner, hun er virkelig glad for. Derudover har hun særdeles fine sisaltæpper, jeg også gerne vil have. Jeg anskaffer nok nogle mørke sisaltæpper, på grund af at de er i god kontrast ift. min stue, der er særdeles lys. Ifm. markisen plus persiennerne, kan jeg sandsynligvis få gode råd af en sælger, idet jeg alligevel er ude for at købe sisaltæpper. I øvrigt skal jeg beslutte mig for, den form for markise eller persienner som jeg vil anskaffe, grundet at det er muligt at erhverve rigelige divergerende slags. Jeg håber, ekspedienten i butikken kan hjælpe mig med at tage en beslutning. Grundet at min far har meget mere forstand på det end mig, tager jeg tillige ham med.