Over i skolegården ejer samtlige børn vinterjakker skabt af Living Kitzbuhel, som de små pus ik’ kan løbe rundt i…

Min bror og min mormor har job i en vuggestue som pædagog, og beretter tit historier fra hendes hendes liv omgivet af rollinger. Hun har været ansat i 40 år, og har altså et godt kendskab til, i hvilket omfang børn & barndomstiden har transformeret sig. Det er relevant at lave feltarbejde for at undersøge, hvilken placering børn har i samfundet, både fortidigt & aktuelt set. I den beskrevne forbindelse bliver hendes klogheder brugbare.

I dag betragtes dét som vigtigt, at de kære små har stemmer, som skal høres. Hvem har ik’ overhørt forældre sige til familiens barn: Fortrækker du at iklædes vinterjakke syet af Okker Gokker [http://www.smaahjerter.dk/boernetoej/okker-gokker_618.html] eller By Nord? Afkom får foræret adskillige valgmuligheder i dagens samfund, hvilket kan resultere i at gøre det lille pus befippet. Børn trives med struktur og tilrettelagte forløb, men de mange valg, rollinger bliver mødt med kan resultere i at undergrave den strukturering. Afkom kan meget nemmere trives, når deres mor og far bestemmer: lille barn, du bærer jakken fra Okker Gokker sammen med hat produceret af Dollys by le Petit Tom [http://www.smaahjerter.dk/boernetoej/dollys_2003.html].

Små pus må både ses og tages med i beslutningsprocesser i dag. Engang skulle små pus alene ses, men ikke tages med i beslutninger vedr. deres egne kår. I dag bærer vores små pus dyrekøbt børnetøj syet af Living Kitzbuhel & By Nord, sådan de kan forestille at være del af en upåklagelig kaste. Men oven i det skal de små pus i øvrigt også høres i beslutningsprocesser. Og det betyder, at usandsynligt mange beslutninger ik tages uden dem, men tværtimod sammen med børnene. Udgangspunktet med at implicere vores kære små flittigt i vedtagelsesprocesser er en anerkendelse af børn som individer, men det kan resultere i, at forældrene gør børnene en bjørnetjeneste. Rollinger trives med håndfaste rammer, og utallige spørgsmål omkring, om børnene fortrinsvis ønsker at komme i butikker og købe klæder syet af Okker Gokker & Gro [http://www.smaahjerter.dk/boernetoej/gro_345.html], eller om de præfererer at hoppe en tur har vist sig ikke at være så positiv en ide, som indledningsvis supponeret!