Nogle attraherer en Jaguar, andre er fascineret af en Skoda Fabia…

Det er ikke ualmindeligt, at knap så gamle drenge er fascineret af køretøjer. Drenge digter følgelig jævnligt om at udleve drømmen som mekaniker som voksent menneske. På et bilværksted kan de komme helt tæt på dé brands og biltyper, drengene er usædvanligt fascineret af, som eksempel Skoda og Skoda Fabia. Det er vel at mærke begribeligvis kun såfremt, de opnår et job på et Skoda værksted.

På samme måde som diverse yngre fyre eftertragter at leve livet som automekanikere, drømmer andre gutter om at uddanne sig til dykker eller styrmand. Det er sandt, at førnævnte professioner tit ikke er de leveveje, piger drømmer om. Deres drømme for fremtiden rummer jævnligt ikke en Skoda og ej heller en Skoda Fabia! Ditto lidt, som de eftertragter at være beskæftiget på et Skoda værksted.

Kvinder efterstræber en anden fremtid, som tit rummer de menneskekendende erhverv som fx bagerjomfru eller frisør. Det gode tankeeksperiment der lyder som følgende, er uungåeligt: kan de forskellige gener, som henholdsvis piger og drenge er født med, disponerer dem for lysten til uens erhverv, eller socialiseres drenge og piger til at attraheres af uens karrierer?

De fleste ungmøer vil ikke kunne forklare, hvorledes en Skoda, eller en Skoda Fabia tager sig ud. Ifald automobiler ikke optager dem, vil pigerne ikke vide det, ligeså lidt, som pigerne nogen sinde kommer til at opsøge et Skoda værksted! Alle kan ønske, at lighed mellem de to køn bli’r en realitet i en sådan grad, at kvinder uden at møde fordomme ka’ vælge at arbejde på et Skoda værksted, ligeså vel som knægte ka’ fravælge al arbejde med en Skoda & en Skoda Fabia, og i stedet udse dén karriere, som interesserer mændene…