Min moder har brug for smukt babytøj…

Jeg har en bedsteveninde, der venter sit allerførste afkom. Slyngveninden er ik specielt langt henne, og er glad. Vores ven fabler ik’ om noget som helst andet, & vi skal lige forstå, at hun nu og for fremtiden ej længere alene er en fortrolig, men endogså vordende forælder. Venindeflokken forbereder vores venindes babyshower-fest, som i begyndelsen var en kutyme fra Amerika, men som langt om længe tillige er ankommet til de skandinaviske lande. Det er ikke den eneste sædvane, som Norden har fået fra det store U.S., & thi hører mange jævnligt om en magtfuld overførsel af kulturelle mønstre…

Dagen er til for, at vi kan hylde den fremtidige forælder, og bedsteveninden gives gaver, såsom for eks. babytøj, en juniordyne, og en ammepude. Jeg er tovholder på planlægningen af festlighederne, & skal således ringe og indbyde hjertevennerne samt onkler & tanter. Planlægnings-teamet besidder tilmed ansvarligheden, for at undgå, at den kommende mor gives babytøj, juniordyne & ammepude fra hver eneste indbudte!

Dét er målet, at vi i fællesskab skal tilbringe en hyggelig eftermiddag sammen, sådan vi kan pladre om den store hændelse, som kommer imod os alle sammen om ikke så forfærdelig langt ude i horisonten. At være forælder er en overjordisk episode, og jeg glæder mig utroligt heftigt på min venindens vegne. Hendes bedsteveninder ved ingenting om babytøj, en juniordyne og hvad en ammepude skal gøre! Så dét kommer til at blive dramatisk at stå på sidelinjen og være til stede ved det eventyrligste øjeblik i venindens livsløb. Idet der er ingen tvivlrådighed om, at dét at være forælder til et barn er det ypperste i verden. Og veninderne ved for længst, hvad vi vil forære vores veninde i pakkegave: venindegruppen ønsker at shoppe det pæneste babytøj, som hun kan iklæde sit skønne barn. & derfor vil vi la’ de andre indbudte om at købe de ej så sjove gaver, som for eksempel en juniordyne eller en ammepude.