Kostumer: Skal du temafest så find et fint kostume

Jeg elsker at klæde mig ud. Det er lige som om, at jeg får mere selvtillid, når jeg tager et kostume og pludselig bliver zoombie, den gode eller onde fe eller pirat. Jeg har det vidst fra mine forældre. Min mor arbejder som pædagog og har tit og ofte et coolere kostume end børnehavebørnene, når der er udklædningsfest på hendes arbejde. Og min far er familiens julemand med skæg, tyk mave og det hele.

Dengang jeg var lille var jeg altid udklædt til fastelavn og engang jeg var 6 år, gik jeg med bare tæer og min prinsessekjole hele den sommer. I dag tager jeg hver eneste lejlighed og tager kostumer på til halloweenfester, tyrolerfest, julehygge, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må vidst snart få mig nogle rollinger, så jeg har en undskyldning for at tage til endnu flere klæde-ud-fester.

Skal det være hurtigt og nemt leder vi på internettet og køber hele kostumer, og det kan faktisk koste mindre end at købe tøj i HogM. Ind imellem bruger jeg kun penge på en paryk eller accessory (åååh hvordan staves det) og finder ellers det øvrige i mit eget klædeskab eller hos genbrugsbutikken. Jeg var engang udklædt som pirat med en hvid gammel skjorte fra Røde kors, mine en flaske rom fra barskabet, sorte bukser, min mors støvler, min lillesøsters spraglede tørklæde – og så en sørøverpistol fra en kostume butik.

Næste fest får Mad Men 1950-er tema. Mit kostume er nogenlunde på plads med pumps og fin kjole. Jeg mangler bare parykken, for mit hår er ikke så 1950-er agtigt.