Her kommer lidt ideer om gasfjeder, svampegummi, gummiplader, kantlister, gummimåtter og gummistropper

Hvem ville have regnet ud, at undertegnede nu har skrevet et blogindlæg angående svampegummi, gasfjeder, gummistropper, kantlister, gummimåtte og gummiplader. Haha.

Gummiprodukter er et absolut nyttigt og ganske enkelt uundværligt stof. I hvilket råmateriale kunne man alternativt producere svampegummi? & på hvilken måde skulle vi vælge at manifakturere gummimåtter, gummistropper og ikke mindst gummiplader, hvis ikke gummi fandtes for os…?

Mange mennesker overvejer ikke, hvor mange ting vi bruger som er produceret i gummi. Blandt gummiens primære +’er er desuden materialets store brugbarhed. Materialet kan jo nemlig laves både hårdt og blødt og kan derved anvendes til talrige varierende objekter. Genstande produceret af svampegummi er fx bøjelige, hvorfor de må produceres af fleksibelt gummi. Kantlister + gummiplader er imidlertid produceret af hårdere gummi, som ikke på samme vis egner sig til at blive bøjet og strækket. I dag ville vi andsynligvis ikke kunne være foruden gummi.

Hvis du en anden gang anvender svampegummi, kantlister, gummistropper, gummiplader, gasfjeder eller gummimåtte, kan du således være bevidst om, at et pænt betragteligt udpluk af de objekter, som folk anvender hver dag, helt simpelt er lavet af blødt eller hårdt gummi, skønt det nu ikke er mange, der bemærker at det er sådan. Men denne uvidenhed er ikke længere gældende for dig. Vi anvender sgu ting som kantlister, gummimåtter, gummiplader, gasfjeder, gummistropper og svampegummi til mange ting.

En af materialets største plusser er ligeledes materialets store brugbarhed. Materialet gummi kan jo nemlig både være hårdt og fleksibelt og kan derved anvendes til talrige forskellige genstande. Gasfjeder er eksempelvis fleksible, hvorfor de skal fremstilles af blødt gummi. Gummiplader + kantlister er på den anden side fremstillet af mindre fleksibelt gummi, som ej i så høj grad er bøjeligt og føjeligt. Der lærte du formodentligt nye facts.