At rejse et år på en sprog efterskole er den skønneste afgørelse i mine unge år…

For virkelig mange år siden, dengang da jeg var en lille voksen boede jeg et års tid på en sprog efterskole. Det er et år, jeg tit tager mig selv i at mindes. Jeg oplevede adskillige store og små oplevelser, & talrige nye bekendtskaber. Dén sprog efterskole, jeg var elev på, var en Cambridge engelsk efterskole, det havde den betydning, at skolen tilbød en dygtig engelskundervisning. Det efterskole engelsk, jeg blev mester i, har haft altafgørende betydning for mine senere jobmuligheder. Jeg jobber lige nu som tolk, og har derfor haft meget glæde af at gå på en Cambridge engelsk efterskole. Dén efterskole engelsk undervisning vi fik, var af den allerbedste kvalitet. Min sprog efterskole havde nogle virkelig kvalificerede efterskolelærere i sin stald, og det bedste af det hele var, at de ydermere var gode til at planlægge en undervisning. Jeg har førhen haft undervisere, der ej var skarpe formidlere, & dét gjorde en enorm forskel for min indlæringsevne…

Som tidligere fortalt har jeg et arbejde, hvor jeg fantastisk meget er i stand til at drage nytte af, at jeg tilbragte et år på en sprog efterskole. Den Cambridge engelsk efterskole jeg spenderede et år på er den altafgørende årsag til, at jeg blev interesseret i det engelske sprog. At være elev på en sprog efterskole iværksatte min optagethed af sproget, & en interesse i at erkende, akkurat hvor enorm en betydning, det har for menneskets dagligliv, at vi er i stand til at bruge sproget. En fantastisk del af menneskets sociale og kulturelle liv er komplet afhængig af muligheden for at kommunikere – gennem både sprog og kropssprog. Et år på en Cambridge sprog efterskole klargjorde mig til at læse sprog og kultur på Aalborg Universitet. Hvilket af uransagelige årsager har ført til, at jeg kan overleve gennem min interesse for det engelske sprog. Såfremt I selv, eller har hørt om nogle, der elsker sprog, vil jeg absolut sige god for et år på en sprog efterskole. Jeg har absolut ej fortrudt mit ophold, og i grunden har jeg absolut heller ikke hørt om nogen tidligere elever, som har fortrudt et år på sprog efterkole!